Bootje van papier actie

Nieuws, filmpjes, radio en TV interviews

Samen helpen we de kinderen op Lesbos. Word jij ook donateur?

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is Bootje-van-papier-website-foto-2-1024x575.jpg

De actie Bootje van Papier was en is nog steeds een onverwacht groot succes. Iedereen bedankt voor de donaties en als dank ligt de actie-cd ‘Bootje van Papier’ waarschijnlijk al op de deurmat. En anders komt ie snel, alles is verstuurd maar het blijft Corona tijd.
We hebben nu de actie uitgebreid: Wordt donateur voor Lesbos bij Kerk in Actie en ontvang als dank 2 gratis cd’s (zelf te kiezen) of de NoorderLicht Project dubbel LP in een uitgebreide deluxe versie.

Met grote dank aan Ellen Both, die ervoor zorgde dat tal van collega gebarentolken een liedje van de cd voor hun rekening namen. Daarom kunnen nu ook mensen met een gehoorbeperking genieten van alle mooie liedjes op de cd. De links worden gratis toegestuurd als je een donatie doet of donateur wordt voor de actie ‘Bootje van Papier’.
Op de ‘Bootje van papier’ CD staan prachtige bijdrages van verschillende artiesten. Die van Irma Dee vinden wij heel bijzonder, omdat het een oud liedje van haar is waarvoor Elly een nieuwe tekst gemaakt heeft. Hierdoor werd het sprookje compleet. En dat verdiende een mooie videoclip!

De actie was in eerste instantie een initiatief van Elly Zuiderveld en André van der Weide. Ze schreven samen het liedje ‘Bootje van Papier’ en vroeger Carin en Elsa van Essen dit te zingen. Maar mede door de Corona pandemie werd de actie onverwacht zo snel groter dat we hulp nodig hadden. Al snel werd ons team versterkt door Bouke Norg, die veel technische zaken en de website overnam. En daarbij was het nodig om samenwerking te zoeken met een instantie die bij de actie past en de opbrengsten op de juiste plek terecht kan krijgen. Dat werd Kerk in Actie.


Vandaar dat de actie vanaf nu iets anders in elkaar steekt. Je kunt donateur worden bij Kerk in Actie. Kerk in Actie zorgt ervoor dat het geld bij de bootvluchtelingen en kinderen op Lesbos terecht komt. Het mooie is dat u op dit moment niets hoeft te betalen. In plaats daarvan kunt u een formulier invullen op de website. U kunt daar uw naam en adresgegevens invullen en aangeven hoeveel u per maand wilt doneren een aantal andere zaken, zoals welk kado u wilt ontvangen. Kerk in Actie neemt dan zo snel mogelijk contact op om het donateurschap met u te regelen. U hoeft dus nu niets te betalen, maar mag wel vast een mooi kado uitzoeken.

Radio en tv interviews allemaal te zien op de homepage van deze website:

Er is veel in de media te vinden over de Bootje van Papier actie. Radio en tv interviews met oa Elly Zuiderveld en André van der Weide, krantenberichten, videoclips, liedjes… Heb je even tijd? Kijk dan vooral op de home-pagina:

Hierboven presenteren we met trots de videoclip van Bootje van Papier. Het liedje waar deze actie mee begon.. (en nogal onverwacht uit de hand liep).

Kies hier uw welkomstkado

Als dank mag de nieuwe donateur kiezen uit 2 cd’s uit onderstaand lijstje, die je ook op dat formulier kunt aangeven. Een speciale optie is de kersverse dubbel LP van het NoorderLicht Project ‘In de hemel brandt nog licht’. Dit is een soort ultieme versie van het CD album met prachtig cover art, 7 extra nummers, volledig nieuwe overgangen waardoor het nu werkelijk het eerste Nederlandstalige Christelijke concept album genoemd kan worden, een boek met unieke foto’s en verhalen over het ontstaan en natuurlijk de LP’s zelf op goed vinyl en speciaal hiervoor gemasterd door topmasteraar Pier-Durk Hogeterp.
Als u de keuze heeft gemaakt en het formuliertje op de website heeft ingevuld sturen we alvast de cd’s of dubbel LP op en Kerk in Actie neemt later contact op om uw donateurschap te regelen. U kunt dit altijd weer stoppen na een jaar.

CD keuze optie 1:
Actie CD ‘Bootje van Papier’

CD keuze optie 2:
CD: Het NoorderLicht Project – In de hemel brandt nog licht

CD keuze optie 3:
Dubbel CD: Elly en Rikkert solo – Twee in Eén

De eerste cd in deze dubbelverpakking is van Elly: Circusprinses.
Ruim veertig jaar na haar debuut als zangeres en een lange samenwerking met Rikkert, die nog altijd voortduurt, komt Elly met een solo-cd.
Ze is moeder en oma, met een hoop levenservaring, maar nog altijd jong van hart: steeds weer weet ze met haar sprankelende stem en ontroerende teksten veel mensen te raken.
Een cd als een warme deken, heel persoonlijk en intiem, Elly op haar best. Liedjes over haar jeugd en haar dromen, over verlies en gemis, over troost en ontferming, een heus liefdeslied en een gebed voor alle vrouwen. Iedereen kan zich wel ergens in herkennen.
Met geïnspireerde muzikanten, waaronder een strijkkwartet, prachtig gearrangeerd door Dick Le Mair.

En dan kan de solo cd van Rikkert natuurlijk niet ontbreken. Deze heet heel toepasselijk: Solo
Veertig jaar na zijn eerste album ‘Achter Glas’ is Rikkert weer solo te beluisteren, op cd.
Alle informatie daarover, plus de teksten van de liedjes vind je op deze site.
Klik op het jukbeen van de doorleefde kop en voilà!
Daarnaast een overzicht van al zijn boeken & bundeltjes, light verse en oneliners.

CD keuze optie 4:
Elly en Rikkert verzamel cd:

Dit is een cd met uniek materiaal. Voordat Elly en Rikkert Elly en Rikkert waren, maakten ze beiden al prachtige liedjes.. later kwamen ze bij elkaar en gingen ze samen verder. Op deze cd is een compilatie te vinden van al deze prachtige oude nummers, zelfs met ‘Prikkebeen’ waarop Elly een duet zong met Boudewijn de Groot. Veel nummers zijn niet afzonderlijk op andere Elly en Rikkert Cd’s of LP’s te vinden. Daarom is dit een unieke compilatie voor elke Elly & Rikkert fan… vooral uit de tijd van ‘voor hun bekering’.
Tracklist
De Bedboot (Elly Nieman), Vreemde Vogels, Valentijntje (Elly Nieman), Regenboog (Elly Nieman), Sorry Heer (Rikkert Zuiderveld), De Zeven Tuinen (Elly Nieman), Achter Glas (Rikkert Zuiderveld), Najaar (Elly Nieman), Padvindster (Elly Nieman), Prikkebeen (Boudewijn De Groot Ft. Elly Nieman), De Kauwgomballenboom, Gouden Regen (Elly Nieman), De Legale Moord (Rikkert Zuiderveld), Slaapliedje?, De Draad Van Ariadne, De Maya-Koning, De Zilveren Trein, Alles Is Vrij, Het Grote Groene Duizend-Instrumenten-Orkest, Sta Op En Wandel, Kind Van De Zon, Brief Van Alexander, Yuli, Al Die Jaren

Keuze optie 2 LP:
Alleen verkrijgbaar bij deze actie.. Collectors-item op dubbel LP (vinyl):
De Deluxe versie van ‘In de hemel brandt nog licht’ van het NoorderLicht Project.

En hier is ie dan. Voor alsnog alleen te krijgen via de donateurs actie. André van der Weide perfectioneerde het NoorderLicht Project album ‘In de hemel brandt nog licht’. Hij voegde 6 nieuwe nummers toe, waaronder eentje van Delise, een liedje van Elly Zuiderveld in een heel speciaal nieuw jasje, Stormvloedkering gezongen door Remco Vrijdag en meer. Verder voegde hij een boek bij met foto’s en uitgebreide verhalen en interviews over de totstandkoming van het album. En trots noemt hij het dan maar: Nederlands eerste Christelijke conceptplaat die bedoeld voor een groot publiek. Zeg maar de Deluxe versie van de cd, die later eventueel ook op dubbel CD uit komt. Maar voor nu alleen te krijgen via deze unieke donateursactie van Kerk in Actie.

Kerk in Actie is onze partner en zorgt dat de donaties bij de juiste instanties terecht komen.

Wil je horen wat Elly en André hebben verteld op de verschillende radiozenders en wat er verder in de media verscheen over de actie? We plaatsen alles en maken filmpjes van radio-interviews. Klik dan hier en je kunt weer even vooruit als je je verveelt tijdens deze, toch wel unieke, Corona periode: Nieuws en filmpjes

Leuke actie voor schoolkinderen die iets leuks willen doen en de kinderen op Lesbos helpen!

Doe je mee? Voor alle basisschoolkinderen die nu een onvrijwillige vakantie hebben: Een bootjesvouw actie die leuk is om te doen en waarmee je donaties kunt binnenhalen voor kinderen op Lesbos. Dat is een bootvluchtelingenkamp waar zo’n 20.000 mensen zitten waar nu ook Corona is uitgebroken. Bedenk eens dat we in Nederland dit virus proberen in te dammen en hoe dat in zo’n tentenkamp gaat..

Voor opa’s, oma’s en wie dan ook. Hier kun je drukken als je gehoor wilt geven aan het papieren bootje van de kinderen.

Voor alle kinderen die niet naar school kunnen: help de kinderen op Lesbos! Hoe? Vouw een bootje, zoals je ziet op deze video,
Schrijf er op: Bootje van papier of laat dat iemand voor je doen, maak er een foto van en stuur hem aan zoveel mogelijk mensen. En als de mensen dat mooi vinden? Dan kunnen ze op deze website een donatie doen zodat de kinderen op Lesbos geholpen kunnen worden. En dan krijgen ze ook als dank nog een mooie cd!! Veel succes!

Bekijk hier het filmpje hoe je zo’n bootje kunt vouwen en zet er iets leuks op, zodat mensen graag geld aan dit goede doel willen geven. Veel plezier en succes!

Wat staat er op de cd?

Het liedje waar het om gaat: ‘Bootje van papier’ is een vrolijk liedje, met een serieuze ondertoon, geschreven door Elly Zuiderveld met muziek van André van der Weide. Gezongen door Carin en Elsa van Essen. En toen ontstond het idee voor zo’n cd’tje waar dus tal van bekende namen mooie liedjes beschikbaar hebben gesteld.

Binnenkort komt deze benefiet-CD uit. Daarop staan naast de titelsong en het introverhaaltje, nóg 16 prachtige liedjes. Welke ingestuurd zijn door artiesten met een warm hart voor dit project, namelijk;

Stef Bos, Irma Dee met zoontje Seth, Delise Christianne en Maddoc, Kelly Elzinga, Carin van Essen, Lenny Kuhr, Elise Mannah, Marcel en Lydia Zimmer, Lieke Mulder, Rikkert Zuiderveld en de kinderkoren The Kids Crew, Spetters en de NoorderLicht Kids.


Volg & Like ons op:

Facebook

Instagram

Youtube